TerasMalaysia

Tak Payah Google Lepas Ni, Kerajaan Akan Lancarkan Satu Aplikasi Untuk Premis Yang Ada Menu Rahmah

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Tak Payah Google Lepas Ni, Kerajaan Akan Lancarkan Satu Aplikasi Untuk Premis Yang Ada Menu Rahmah

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) kini berkongsi mengatakan sedang membangunkan sebuah aplikasi khusus yang menyenaraikan premis makanan dengan penawaran Menu Rahmah di seluruh negara.

Menu Rahmah merupakan salah satu inisiatif kerajaan dalam mengalakkan pengusaha restoran menawarkan menu makanan pada harga RM5 – sekaligus membantu mengurangkan kos sara hidup bagi golongan B40.

@tzafrul_aziz

#MenuRahmah di mana-mana! Terima kasih kepada peniaga-peniaga kita kerana berkerjasama dengan Kerajaan demi meringankan beban Rakyat Malaysia. Korang dah try ke belum #MenuRahmah? Kalau dah, share sikit pendapat korang di comment section! #fypmalaysia #malaysiaMADANI #foodie

♬ original sound – Tengku Zafrul Aziz – Tengku Zafrul Aziz

Buat masa ini, beberapa restoran sedia menawarkannya, termasuk MYDIN. Namun, bagi kebanyakkan pengguna, ia mungkin agak sukar untuk mengenal pasti lokasi berhampiran yang menjual “Menu Rahmah”.

Dengan penawaran aplikasi ini, ia dijangka akan memudahkan orang ramai mencari lokasi premis makanan dengan “Menu Rahmah”, disamping pada masa yang sama membantu pemilik restoran mempromosikan kedai makan mereka.

https://youtu.be/nNBPQQhCBRY

https:/Sumbe

Baca : Majlis Kahwin Paling Rare! Pengantin Lelaki Duduk Dalam Kotak Sebelum Di Ijab Kabulkan

Leave a Comment