Telefon terpakai yang dibeli pelanggan banyak kisah ‘misteri’, tiba-tiba dapat panggilan minta tolong

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Telefon terpakai yang dibeli pelanggan banyak kisah ‘misteri’, tiba-tiba dapat panggilan minta tolong. Zaman sekarang, telefon terpakai boleh didapati di mana-mana kedai menjual alat komunikasi dan majoriti kualitinya masih sangat bagus. Namun siapa sangka bagi seorang lelaki ini, dia mengalami kejadian aneh selepas menjadi pemilik kepada sebuah telefon terpakai yang baru dibeli.

Aku tak tahu, aneh sangat…Telefon satu lagi dekat hotel…Ini siapa? Woi!

Menempah sebuah hotel penginapan, lelaki ini tinggalkan telefon itu dalam bilik kerana kehabisan bateri. Dia dan pasangannya kemudiannya keluar namun tiba-tiba mendapat panggilan daripada telefon tadi. Mereka sangat takut memikirkan siapa pula yang masuk ke bilik? Sedangkan segala kunci telah dibawa sekali sewaktu keluar. Memberanikan diri untuk mengangkat panggilan, mereka bertambah seram kerana kedengaran banyak suara meminta tolong sambil menangis.

Banyak suara aneh yang buat aku sendiri tak faham…Dia diapakan sampai jerit-jerit macam tu?

Telefon terpakai yang dibeli pelanggan banyak kisah 'misteri', tiba-tiba dapat panggilan minta tolong

Bukan sahaja mendapat panggilan misteri, bahkan Man turut menemukan voice file yang cukup banyak dalam folder telefon itu. Kebanyakan voice itu dinamakan sebagai ‘Jabar’ yang mana ia dirakam pada tahun 2020. Ketika berada dalam bilik dan telefon itu off, dia mendengar lagi suara Bahasa Sunda yang cukup menakutkan.

Aku takut sangat…Aku nak reset tapi tertanya siapa pemilik phone sebelum ni?

Hingga kini, mereka masih belum tahu kebenaran di sebalik penemuan itu. Sama ada ia dirakam oleh pemilik telefon lama atau ada kaitan dengan benda mistik, semuanya mendapat jawapan buntu. Mengenangkan semua hal seram ini, pemiliknya bercadang untuk reset sahaja kandungan dalam peranti tersebut.

@manfirngopi

Gue ga tau, nanti gue ceritain keanehan yang gue alamin semenjak pake hape ini

♬ suara asli – ManFirNgopi

BACA:
Isteri terjah majlis kahwin suami lepas 2 tahun hilang tanpa berita, hampir ditumbuk dan dicekik
Penyelidik jadi kaya lepas jumpa ’emas terapung’ bernilai RM2.5 juta dalam perut ikan paus
Influencer terkejut dapat tahu suami sebenarnya songsang, skandal rupanya pernah jadi saksi nikah

Leave a Comment