TerasMalaysia

Tipu status sebenar masa berkahwin, bekas mak nyah mohon maaf lepas cerai isteri

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Tipu status sebenar masa berkahwin, bekas mak nyah mohon maaf lepas cerai isteri

Baru-baru ini, penceraian bekas mak nyah dikenali sebagai Adam dengan pasangannya yang juga bekas pengkid, Nurazearah Fateha telah heboh diperkatakan.

Difahamkan Adam atau biasa disapa Danny telah menghantar lafaz cerai kepada isterinya melalui pesanan mesej di aplikasi WhatsApp pada 30 Julai 2023.

Namun, pada perkongsian terbaru Danny di TikTok, dia telah membuat permohonan maaf kepada semua kerana menipu status dirinya dengan mengatakan dirinya adalah duda dan mempunyai seorang anak perempuan berusia 13 tahun.

Ujar Danny, sebenarnya dia tidak pernah berkahwin sebelum mendirikan rumah tangga dengan Nurazearah Fateha dan pernikahan tempoh hari adalah pertama kali dilaluinya.

Kanak-kanak perempuan yang kerap dikenalkan sebagai zuriatnya hasil perkahwinan terdahulu merupakan anak angkat yang diambil secara sah melalui undang-undang dan telah menjadi mahramnya selepas disusukan sendiri oleh kakak kandung ketika bayi.

Menurutnya, apa yang dilakukan adalah untuk menjaga martabat anak angkatnya supaya tidak dijadikan bahan ejekan sesetengah pihak jika mengetahui status sebenar.

Jelas lelaki berusia 40 an itu, walau apa pun terjadi, dia tetap menyayangi anak angkatnya yang dikenali sebagai Qaseh seperti darah daging sendiri lebih-lebih lagi sudah menjaganya sejak bayi sehingga berusia 13 tahun.

Pendedahan yang dibuat pemilik salon itu juga sama sekali tidak mengurangkan rasa sayang dan kasihnya terhadap Qaseh kerana walau apa pun terjadi, kanak-kanak berkenaan tetap anaknya hingga ke akhir hayat.

Terdahulu, pasangan bekas mak nyah dan pengkid berkenaan telah tular apabila mendirikan rumah tangga selepas lima hari berkenalan.

Namun, perkahwinan mereka tidak bertahan lama apabila berpisah selepas dua minggu bergelar suami isteri.

Sumber

Baca : Kreatif! Anak muda buka ‘booth’ gunting rambut dikawasan riadah, cari duit tambahan untuk kahwin

Leave a Comment