TerasMalaysia

Wakil kedai tampil beri penjelasan perkara sebenar, punca peniaga campak duit dekat pelanggan

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Wakil kedai tampil beri penjelasan perkara sebenar, punca peniaga campak duit dekat pelanggan.

Kecoh baru-baru ini di media sosial mengenai sebuah video yang memaparkan seorang pekerja kedai makan di Perlis bertindak biadab terhadap pelanggannya.

Dalam video tersebut, pekerja wanita mencampak duit bernilai RM8 ke arah pelanggan gara-gara ditegur pelanggan itu.

Tindakan kasar pekerja terbabit telah mengundang kecaman ramai, malah ada yang turut berkongsi mengalami situasi yang sama apabila datang ke kedai makan tersebut.

Rentetan isu itu, seorang pengguna TikTok telah memuat naik satu hantaran penjelasan daripada wakil kedai makan terbabit.

Menerusi perkongsian redzamasari, anak sulung kedai makan terbabit memaklumkan situasi berlaku apabila kedai sedang menerima jumlah pelanggan yang ramai.

Wakil kedai tampil beri penjelasan perkara sebenar, punca peniaga campak duit dekat pelanggan

Menurutnya, pelanggan yang tular itu mahu membuat bayaran secara QR dan ketika itu ibunya sedang sibuk melakukan beberapa tugas lain sambil mengesahkan bayaran yang dibuat pelanggan.

Namun, tiba-tiba pelanggan tersebut membuat teguran mengenai adab dengan nada tinggi yang sekali gus menjadi punca pertelingkahan berlaku.

“Tiba-tiba mangsa (pelanggan) patah balik cakap layan pelanggan elok sikit dengan nada tinggi, dekat situlah terjadi,” katanya.

Walau bagaimanapun, wakil kedai makan itu mengakui pihaknya juga ada melakukan kesilapan dan memohon maaf atas insiden yang berlaku.

“Saya buat posting ini bukan nak cakap saya betul, saya buat untuk selesaikan masalah dan juga memohon maaf secara terbuka kepada semua,” katanya lagi.

Menjengah ke ruangan komen, netizen berpendapat penjelasan yang diberikan bertentangan dengan apa yang didakwa pelanggan tular itu.

Dalam pada itu, netizen tetap tidak bersetuju dengan cara layanan pekerja terbabit walaupun sedang sibuk dengan ramai pelanggan.

@redzamasari

Replying to @fatienyss …jumpa dh…wei…, wakil (ank owner mngaku salah)…,…kuasa viral…👍

♬ original sound – redzamasari – redzamasari
BACA:
Agong berkenan membaca semua surat yang diterima ketika Kembara Kenali Borneo, akan serah semua petisyen kepada PM
Tak perlu bazir duit untuk beli baru, ini langkah dan cara yang korang kena buat kalau kipas rosak dan tak berpusing
Kentut depan isteri dan kenalan dianggap zalim dan aib? Ini penjelasan yang ramai tak tahu dan ambil remeh

Leave a Comment