Wanita 30-an diganggu Datuk ‘miang’, kemurungan gara-gara dipaksa berkali-kali jumpa di hotel

< div data-ad-id="7072" style="text-align:center; margin-top:px; margin-bottom:px; margin-left:px; margin-right:px;float:none;" class="afw afw_custom afw_ad afwadid-7072 ">
Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini
Follow TERASMALAYSIA

Wanita 30-an diganggu Datuk ‘miang’, kemurungan gara-gara dipaksa berkali-kali jumpa di hotel.

Datuk yang merupakan Ketua Pengarah sebuah agensi keselamatan telah didakwa terlibat dalam kes gangguan seksual terhadap seorang wanita sejak awal November lalu. Sumber menyatakan bahawa suspek berusia 50-an menggunakan ‘umpan kemewahan’ sebagai strategi untuk memikat mangsa.

Suspek yang didakwa mempunyai terlalu banyak wang pertama kali bertemu mangsa di pejabatnya di Putrajaya pada 17 November tahun lalu. Beliau juga dikatakan telah menawarkan duit imbuhan dan bekalan projek kepada wanita berusia 39 tahun itu.

Berdasarkan laporan polis yang dibuat oleh mangsa, yang bertugas sebagai penasihat kewangan di Balai Polis Seksyen 9, Shah Alam, pada 14 November lalu, suspek mengklaim mampu menyediakan segala yang diinginkan pada pertemuan pertama mereka. Suspek bahkan dikatakan sanggup menyediakan kepala gajah jika mangsa menghendakinya.

Wanita 30-an diganggu Datuk 'miang', kemurungan gara-gara dipaksa berkali-kali jumpa di hotel

Walaupun mangsa tidak berminat dengan tawaran tersebut, dia terus dipujuk dan diajak berjumpa di sebuah hotel di Bukit Jalil, sebanyak dua kali. Suspek juga dikatakan menghantar ucapan selamat tahun baharu 2023 kepada mangsa dan berulang kali mengajaknya bertemu di pusat karaoke dan hotel.

Selain menawarkan imbuhan wang dan bekalan projek, suspek didakwa mengabaikan amaran mangsa dan terus menghantar gambar dan video lucah melalui WhatsApp sejak Ogos lalu. Tindakan suspek ini telah menyebabkan mangsa mengalami kemurungan dan tekanan emosi, serta memberi kesan kepada kariernya.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Razarudin Husain, menyatakan bahawa pihaknya telah membuka kertas siasatan susulan berhubung laporan polis yang diterima baru-baru ini. Polis Bukit Aman akan memanggil individu berkaitan bagi siasatan di bawah Seksyen 509 Kanun Keseksaan (gangguan seksual), Seksyen 507A Kanun Keseksaan (kesalahan menghendap), Seksyen 292 Kanun Keseksaan (memiliki bahan lucah), dan Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil 1955 (menggunakan perkataan kurang sopan).

Siasatan sedang dijalankan oleh Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman.

BACA:
Naik kereta T20 tapi perangai tak semenggah, selamba kencing dekat tiang parkir mall
Rasa kenyal masa kunyah, lelaki rasa mual lepas jumpa bangkai cicak dalam inti samosa
Gigih seorang guru, sanggup tinggal dalam stor selama 3 tahun demi tanggungjawab yang digendong

Leave a Comment