Wanita bayar Yuran Proses Perkahwinan sebanyak RM4200 sebab nak jadi isteri ‘Menteri’

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Wanita bayar Yuran Proses Perkahwinan sebanyak RM4200 sebab nak jadi isteri ‘Menteri’. Demi ‘cinta’ dan harta ramai yang sanggup melakukan apa sahaja bagi memenuhi hasrat hati. Hinggakan mudah terpedaya apabila dijanjikan dengan pelbagai janji manis dan ganjaran mewah.

Terbaru, seorang wanita sanggup mengeluarkan ‘modal’ RM4,200 demi memenuhi hasratnya menjadi isteri seorang ‘menteri’ yang dikenali melalui laman sosial Facebook, awal bulan ini.

Mangsa berusia 59 tahun yang bekerja sebagai guru tadika itu juga dijanjikan hadiah wang tunai RM1 juta dan sebuah kereta mewah jenis Rolls-Royce sekiranya bersetuju untuk menjadi isteri lelaki itu.

Dihubungi Menerusi Aplikasi WhatsApp


Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Negeri, Superintendan Mohd Wazir Mohd Yusof berkata, lelaki tersebut menghubungi mangsa melalui aplikasi WhatsApp bagi menyatakan hasratnya itu.

Wanita bayar Yuran Proses Perkahwinan sebanyak RM4200 sebab nak jadi isteri ‘Menteri’

Menurutnya, sekiranya mangsa setuju, dia diminta berurusan dengan seorang wanita bernama Siti yang bertugas sebagai pengurus bank kepada ‘menteri’ itu.

“MANGSA YANG BERSETUJU UNTUK MENJADI ISTERI LELAKI TERSEBUT DIMINTA MEMBUAT BAYARAN RM4,200 SEBAGAI YURAN PROSES PERKAHWINAN MEREKA.

“Pada Jumaat lalu, mangsa membuat bayaran seperti diminta melalui mesin deposit sebuah bank ke akaun bank atas nama seorang lelaki,” katanya melalui satu kenyataan pada Isnin.

Buat Laporan Polis


Mohd Wazir berkata, selepas bayaran itu dibuat, mangsa mula curiga dan syak bakal suaminya itu penipu yang menyamar dengan menggunakan nama menteri berkenaan.

“MANGSA YANG MENGALAMI KERUGIAN RM4,200 TAMPIL MEMBUAT LAPORAN POLIS DI BALAI POLIS TEMERLOH PADA AHAD.

“Tindakan itu diambil mangsa kerana bimbang dengan keselamatan diri, keluarga dan hartanya di kemudian hari,” katanya.

Tambah beliau, polis percaya suspek menggunakan identiti salah seorang menteri untuk menipu mangsa hingga mengalami kerugian.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan dan usaha mengesan suspek sedang dijalankan,” katanya.

BACA:

Nenek kuat macam badang selamba bawa tong gas seberat 14kg di atas bahu demi kelangsungan hidup

Sepasang kembar berusia 5 tahun mengadu sakit ketika membuang air kecil, apabila disoal rupa_rupanya..

Najis kucing jatuh dari langit, angkara siapa?

Leave a Comment