TerasMalaysia

Wanita beli motorsikal harga RM5,675, kumpul duit syiling selama 5 tahun, siap susun ikut nilai bagi mudah kira

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Wanita beli motorsikal harga RM5,675, kumpul duit syiling selama 5 tahun, siap susun ikut nilai bagi mudah kira

Bukan senang nak kumpul duit untuk beli sesuatu yang kita inginkan. Tambah-tambah lagi sekarang ekonomi pun tak menentu. Kadang-kadang, kita terpaksa keluarkan wang simpanan untuk digunakan ketika kecemasan.

Namun, buat seorang wanita Indonesia ini pula, berkat kerajinannya menabung, dia berjaya membeli sebuah motosikal menggunakan wang syiling yang telah dikumpul!

Video wanita tersebut membeli motosikal tersebut telah tular di TikTok telah dimuat naik oleh pengguna platform tersebut yang dikenali sebagai siwipanca.

@siwipikatan

fyp… beli motor pakai koin… ibu ini nabung selama 5 tahun…😍😍

♬ Shalawat – UNGU

Difahamkan, wanita tersebut telah menabung duit syiling berkenaan selama lima tahun dan dia telah menggunakannya untuk membeli motosikal Honda Scoopy yang dijual dengan harga Rp 19,7 juta (kira-kira RM5675).

Dalam video berkenaan, dapat dilihat yang duit syiling terbabit telah diasingkan mengikut jumlahnya untuk memudahkan proses pengiraan wang oleh staf kedai motor.

Rata-rata netizen kagum dengan usaha wanita tersebut sebab tekun dan gigih mengumpul wang untuk merealisasikan impiannya memiliki motosikal idaman.

Sumber

Baca : Wanita terkejut jumpa ibu jari kaki dalam bar coklat, warna dan bentuk dah hampir sama dengan makanan

Leave a Comment