TerasMalaysia

Wanita berhijab buat mukbang di media sosial, siap ‘tutorial’ baca surah untuk halalkan daging babi yang dimakan

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Wanita berhijab buat mukbang di media sosial, siap ‘tutorial’ baca surah untuk halalkan daging babi yang dimakan

Kini tular sebuah video di Indonesia, memperlihatkan seorang wanita berhijab membuat video mukbang bersertakan satu ‘tutorial’ yang mengundang reaksi kurang senang netizen.

Wanita tersebut menunjukkan seorang wanita makan mee bersertakan daging babi dan mendakwa daging tersebut, hukumnya boleh berubah menjadi halal jika amalkan ‘petua’ yang dia ajarkan ini iaitu membaca bismilah diiringai dengan surah Al-fatihah sebelum memakannya.

@gabau_mucayy

Media sosial digegerkan dengan seorang wanita mengenakan jilbab makan daging babi. Wanita berkacamata tersebut pamer memakan daging babi lalu diawali dengan membaca bismillah. Wanita itu mengaku dirinya seorang muslimah yang bernama Dewi Bulan asal Indonesia yang tinggal di Amerika Serikat. #dewibulan

#makanbabi #linamukerjimakanbabi #viral #berandatiktok

♬ suara asli – 🌚 HIFNI 🌚 – 🌚 HIFNI 🌚

Ia telah mengundang kemarahan orang ramai dan ada juga yang kurang pasti samada wanita ini hanya sekadar mahu membuat konten lucu ataupun memang berniat untuk melakukannya.

Sumber

Baca : Tular video di media sosial menyaksikan sekumpulan lelaki berzikir di Makam Tok Kenali, jadi tanda tanya ramai orang

Leave a Comment