TerasMalaysia

Wanita hijab pengsan ketika bersukan, pelajar lain buat bulatan lindung aurat dari terdedah

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Wanita hijab pengsan ketika bersukan, pelajar lain buat bulatan lindung aurat dari terdedah. Baru-baru ini, tular sebuah video yang memaparkan sekumpulan pelajar Jepun melindungi seorang rakan beragama Islam yang pengsan ketika bersukan telah berjaya menarik perhatian ramai.

Menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik oleh seorang pengguna di laman Twitternya, kelihatan pelajar di sebuah sekolah Jepun mengadakan acara sukan lompat tali dalam keadaan cuaca terik.

Difahamkan juga, pelajar muslim yang dikenali sebagai Ria merupakan satu-satunya pelajar berhijab di sekolah tersebut dan dia enggan untuk membuka tudung demi menjaga auratnya.

Netizen terharu sikap kawan-kawan Ria!

Wanita hijab pengsan ketika bersukan, pelajar lain buat bulatan lindung aurat dari terdedah

Susulan itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa terharu terhadap sikap positif pelajar Jepun yang sanggup melindungi aurat rakannya daripada dilihat oleh pelajar lelaki yang lain.

Hormat orang Jepun!

Bukan itu sahaja, ramai yang menghormati orang Jepun memandangkan mereka sangat terkenal dengan budaya serta sikap terpuji antara satu sama lain tanpa mengira bangsa dan agama.

BACA:
Zulin Aziz ‘diganggu’ masa bercuti di Cameron Highland, tengah mandi nampak tapak tangan dekat cermin
Hancur muka ditumbuk orang mabuk, gara-gara tegur ambil payung dalam kedai
Penyanyi berhijab buat perangai ada hubungan dengan lelaki orang, pergi majlis kahwin selebriti bersama

Leave a Comment